top of page

Interessant bijbaantje van studenten


Floor van Linschoten, 21 jaar, derdejaarsstudente Pedagogische Wetenschappen

“Toen ik drie jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, wilde ik ook graag een bijbaantje naast mijn studie. Verschillend werk heb ik gedaan, van horeca tot werken in een supermarkt en daarnaast bleef ik altijd oppassen.”

Nanny

“Een jaar geleden werd ik benaderd via het bureau They Care Nanny Solutions. Ze waren (zijn nog steeds!) op zoek naar geschikte ‘nanny’s’ die het leuk vinden om meerdere (mid)dagen bij een gezin op te passen. Nu dacht ik in eerste instantie; hartstikke leuk, maar ik heb niet de tijd om fulltime nanny te zijn en dat is ook niet wat ik eigenlijk wil. Maar dat bleek helemaal niet te hoeven! Je kunt ook bij een gezin één of twee (mid)dagen oppassen, wat jou uitkomt en dan wordt daar een geschikt gezin bij gezocht. Na een intake gesprek werd ik al vrij snel gekoppeld aan een erg leuk gezin waar ik sinds een jaar drie middagen in de week oppas. Daarnaast pas ik ook nog bij twee andere gezinnen op, maar dat gaat niet via het bureau.”

Afwisselend werk

“Ik vind het super leuk werk, omdat je gewoon (bijna) dagelijks met kinderen aan het werk bent en dat is wat ik erg leuk vind. Het nanny-bureau verzorgt ook cursussen (zoals kinder- EHBO) en (ook niet onbelangrijk!) je krijgt erg goed betaald! Ik ben uiteindelijk bij een gezin terecht gekomen, waarvan de vader van het meisje een bekende DJ is, dus regelmatig in het buitenland zit. Ik ga dan soms ook met hen mee; zo ben ik al met ze naar Miami en Ibiza geweest. Dit is natuurlijk ontzettend leuk, vooral ook omdat ik erg goed met het gezin overweg kan. Dit omdat ik daar drie dagen in de week ben en je dus al snel ‘part of the family’ bent. Ik heb het erg naar mijn zin als nanny bij dit gezin en het is ook goed te combineren naast mijn studie. Een ideaal bijbaantje dus!”

Verschenen in: Magazine Opvoeding van de Pedagogosche en Onderwijskundige Wetenschappen Amsterdam, December 2009

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page